Pris för Photoshop: Så mycket kostar Photoshop 2021 

Photoshop innebär stora möjligheter för den som är intresserad av bildredigering. Men vad kostar egentligen Photoshop? Och vad finns det för olika program och betalningsplaner? Det tar vi reda på i den här artikeln.

Hur mycket kostar Photoshop?

Adobe Photoshop som fristående program kostar 240 kronor i månaden. Det finns dock en lightversion (Photography Plan) med plats för 20 GB som kostar 120 kronor i månaden istället. Om du är lärare eller student 2021 kan du få 65 procent rabatt för Creative Cloud inklusive Photoshop.

Precis som med de flesta program inom Adobe kan du dock prova Photoshop under en gratis testperiod där du kostnadsfritt under vanligtvis en vecka kan få testa programmet i fråga. Därefter får du bestämma dig om du vill teckna en prenumeration.

Photoshop erbjuder också en del appar för mobiltelefoner, till exempel Photoshop Express och Photoshop Camera, som inte kostar någonting. Det är enklare bildredigeringsprogram för lite enklare bilder för sociala medier.

5 olika program inom Photoshop och vad de kostar

1. Adobe Photoshop som fristående program

Adobe Photoshop är en del av Creative Cloud, men går att köpa fristående som ett enskilt program för 240 kronor i månaden. Då får du tillgång till alla verktyg du behöver för att redigera foton och skapa egna montage. Programmet har också stor potential inom animering och grafisk design.

2. Photoshop Lightroom

Photoshop Lightroom är det enklaste bildredigeringsprogrammet att välja bland, och kostar 120 kronor i månaden. Molnlagringen har en begränsning på 20 GB och och innebär att du kommer åt dina bilder både via dator och Ipad. Programmet erjuder användarvänliga förinställningar och lämpar sig för nybörjare.

3. Photoshop Express

Photoshop Express är mobilappen som du inte behöver oroa dig för hur mycket den kostar. Det här programmet är nämligen gratis. Photoshop Express är ett snabbt och bra program för att redigera lite enklare bilder att använda för framför allt sociala medier.

4. Photoshop Camera

Även Photoshop Camera är en app som inte väcker frågan om vad det kostar. Photoshop Camera är kostnadsfritt och fungerar både till iOS och Android. Det är framför allt ett lekfullt program med roliga filter och effekter som berikar bilderna du tar med din kamera.

5. Alla program inom Creative Cloud

Paketpriset för alla program, inklusive Photoshop, inom Creative Cloud kostar 540 kronor i månaden. Totalt ingår över 20 program, bland annat populära InDesign och Premiere Pro. Paketet innebär en förlängning av Photoshops möjligheter och ett smörgåsbord för alla inom grafisk design.

Vad är Photoshop?

Photoshop är ett bildredigeringsprogram som används av bland annat professionella fotografer och webbdesigner. Det är utvecklat av det amerikanska programvaruföretaget Adobe och fungerar till både Microsoft Windows, Mac och Ipad.

Idag har Photoshop miljoner användare och prenumeranter världen över. Det som många uppskattar med Photoshop är möjligheten att redigera bilder i “lager”, det vill säga att justera olika delar av samma bild utan att helheten påverkas.

Att kunna hantera Photoshop kan vara fördelaktigt för dig om du söker jobb inom IT eller webbdesign. En sökning på “Photoshop” på Arbetsförmedlingen visar att det finns stor efterfrågan på sådan kompetens. Dessutom är det en egenskap du kan trycka på när du ska ange löneanspråk som webbdesigner.

Lämna en kommentar