5 snygga hemsidor att inspireras av

När man ska skapa en hemsida kan det vara svårt att veta var man ska börja. Man behöver helt enkelt hitta inspiration för att komma igång. I den här artikeln hittar du fem snygga hemsidor som du kan inspireras av.

1.   Block Rage

Block Rage är både en hemsida och ett spel. Designmässigt har man valt att utnyttja den åttio- och nittiotalsnostalgi som varit på tapeten ett tag. Hollywood förflyttar oss till åttiotalet i serier som Stranger Things. Block Rage anspelar på samma epok genom att göra ett spel som påminner om Tetris.

Skaparna av Block Rage lyckas dessutom på ett snyggt sätt koppla samman nutid och dåtid. En klurig lösning med QR-kod låter din smartphone både se ut och fungera som en dåtida handkontroll. Det är inte bara spelformatet som andas åttio-, eller tidigt nittiotal. I bakgrunden ses VHS-filmer, floppydisketter och gamla TV-spel.

Block Rage är alltså inte bara en snygg och genomtänkt hemsida, utan även ett spel som för en stund låter oss vältra i den tid som flytt.

Du kan besöka Block Rage här: https://www.blockrage.pgs-soft.com/

2.   Bruno Simon

Bruno Simons portfolio är en hemsida som tycks vara själva definitionen av att “tänka utanför boxen”. Du navigerar runt på sidan med en radiostyrd bil. Med bilens hjälp kan du hitta allt som hör hemma i en portfolio. Känner du för det, kan du ta bilen till sidans lekpark för lite bowling.

Att Bruno Simon arbetar som webbutvecklare överraskar nog inte någon som besöker hans hemsida. För att bygga hemsidor som hamnar på topplistor behöver du precis som Bruno Simon ha koll på grafisk design. Du kan läsa mer om vad grafisk design är här.

Besök Bruno Simons portfolio här: https://www.bruno-simon.com/

3.   The year of Greta

Hemsidan “The year of Greta” är en tidslinje över hur Greta Thunberg blev den kraftfulla ikon hon är idag. Det är inte bara informationen som kretsar kring Greta, utan även hela sidans grafiska design. I dess center ser vi en avskalad vit bild av henne.

Bilden leder tankarna till det antika Greklands statyer. Greta framstår snarast som en superhjälte i mjukisbyxor. The year of Greta är över huvud taget en minimalistisk och avskalad sida. Utöver den statyettliknande Greta är tidslinjen som kretsar kring henne sidans enda innehåll.

Det minimalistiska till trots förmedlar hemsidan värme, tack vare det mossgröna färgvalet. Du kan besöka The Year of Greta här: https://www.theyearofgreta.com/

4.   Colonization of Mars

Colonization of Mars är en hemsida som utseendemässigt är allt annat än nostalgisk. Ledorden är här modern minimalism. Allt överflödig information, infografik och bilder har skalats bort. Kvar blir ett snyggt skelett av information, som vi tar del av genom interaktiv infografik och stilrena bilder.

Utseendet på hemsidan är lika modernt som dess innehåll. Colonization of Mars är en hemsida som lär dig allt du behöver veta om Mars, rymdresor och vår planet Jorden. Allt du behöver för att inte behöva killgissa dig genom ett samtal om kolonisering av Mars.

Du kan besöka Colonization of Mars här: https://www.mars-colony.life/


5.   USAF ECHO

USAF ECHO är en hemsida som ger begreppet futuristisk design ett ansikte. Det är en hemsida skapad av 3D-grafik med hög prestanda. USAF ECHO är inte så mycket hemsida som det är ett spel, där den snygga grafiken skapar en såväl engagerande som interaktiv upplevelse för dig som användare.

USAF ECHO är en hemsida där du som användare får utmaningar där du övar upp färdigheter som fokus, lugn, träffsäkerhet och reaktionstid. Hemsidan är skapad av det amerikanska flygvapnet och förkortningen USAF ECHO står för United States Air Force Enhanced Cognitive Human Ops.

Du kan besöka USAF ECHO här: https://www.airforceecho.com/

Lämna en kommentar